Soča rafting in druga adrenalinska ponudba Posočja

Razlogov za obisk Posočja je mnogo, vsak obiskovalec bo našel nekaj zase. Predvsem pa soška dolina vabi ljubitelje aktivnosti na prostem, ki se radi povzpenjajo na okoliške vršace ali pa pohajkujejo ob reki Soči. Še bolj opazni pa so navdušenci nad vodnimi aktivnostmi, ki jih hitro najdemo na reki, saj so običajno opravljeni v barvito opremo in jezdijo na takšnem ali drugačnem plovilu. Ravno ti pomorščaki predstavljajo tipičnega obiskovalca, ki ga v Posočje privabi Soča rafting!

Ponudba turističnih agencij je sicer precej pestra in rafting še zdaleč ni edina možnost, za mnoge niti ni najbolj atraktivna. Je pa gotovo mamljiva za velik delež obiskovalcev, predvsem za tiste, ki nimajo veliko izkušenj z adrenalinskimi aktivnostmi.

Soča rafting za začetnike

Čeprav je Soča razgibana in nepredvidljiva reka, ima za rafting dobre pogoje. Lokalne turistične agencije ponujajo različne programe za rafting, tako da bo moč dobiti tudi kakšne bolj sproščujoče odprave po mirnih delih reke.

Tudi začetniki bodo seveda deležni nepozabne izkušnje in čisto možno je, da bo na poti gumijasti čoln prečkal kakšno brzico, k doživetju pa prispevajo tudi sopotniki, ki se pogosto udeležijo kakšnih družabnih aktivnosti na rečnih valovih. So pa takšni spusti vedno povsem varni, saj imamo profesionalne vodnike z dolgoletnimi izkušnjami. Kaj lahko se zgodi, da se znajdemo pod vodo, a to je povsem pričakovano in del izkušnje, ne pa tveganje za varnost. Kar pogumno torej, ponudba raftinga na Soči je za začetnike kot nalašč.

Dodatna ponudba

Soča rafting je zelo privlačna opcija za začetnike in tudi za izkušene avanturiste. A prav tako imamo na voljo druge opcije, ki so lahko še bolj atraktivne. Priljubljen je tudi kajak, vedno več povpraševanja je po soteskanju, svoje pa dodajo še posebne aktivnosti, recimo zipline, skok s padalom, plezanje in podobne dogodivščine v naravi.