Sodobno modularno pohištvo

Za praktično vsak kos pohištva je značilna določena prilagodljivost, saj pohištvo nima vedno le ene strogo določene vloge. Posebej očitno je to pri kakšnih večjih kosih, ki so namenjeni predvsem zagotavljanju udobja. Drugače je pri specializiranem pohištvu, ki ima določen namen in se morda uporablja prav v kakšnih posebnih okoljih. A običajno ciljamo na to, da bo pohištvo kar se da uporabno, pogosto tudi v različnih situacijah in za različne namene. To odliko ima modularno pohištvo, ki ga lahko enostavno prilagodimo glede na svoje potrebe.

Sodobno modularno pohištvo se odlično izkaže, če ga znamo dobro izkoristiti. Na voljo imamo namreč neštete posrečene učinke, saj je tudi ponudba tovrstnega pohištva dokaj pestra. Pri Marc interieri lahko preverimo, katere možnosti s tega področja so na voljo in kako jih lahko najbolje izkoristimo v svojih prostorih.

Modularno pohištvo v stanovanju

Verjetno je najbolj značilno modularno pohištvo v sodobnih stanovanjskih prostorih, predvsem v dnevnih sobah. Tam izstopajo velike sedežne garniture, ki so lahko modularno zasnovane. Pravo modularno pohištvo ima v tej vlogi velik potencial in prinaša tudi odličen učinek. To so garniture, ki jih lahko na vse mogoče načine prilagajamo prostoru in potrebam uporabnikov. Ne le, da lahko na ta način zagotovimo odličen funkcionalni in estetski učinek, lastnosti opreme tudi sproti prilagajamo željam in potrebam. 

Izbiramo pa lahko tudi med drugimi modularnimi kosi, ki prinašajo enake odlike. Vedno gre za pohištvo, ki ga lahko enostavno prilagodimo okolju in potrebam.

Modularno pohištvo in večja oprema

Ne omejujemo pa se le na sedežne garniture in na klasične kose pohištva. Na voljo je tudi večja oprema, ki jo uporabljamo za razmejevanje površin in oblikovanje prostorov. Značilne so recimo modularne stene, ki se uporabljajo v pisarnah in drugih delovnih prostorih. Takšne rešitve so lahko zelo posrečene, pravzaprav se v takšnem okolju modularno pohištvo pogosto še bolje obnese.