Središče športnih aktivnosti v Posočju

Posočje je priljubljena destinacija tistih, ki dopusta ne nameravajo preživeti ob poležavanju na plaži, temveč imajo v mislih aktivnosti, s katerimi lahko svoj prosti čas bistveno bolje izkoristijo. Na voljo so namreč mnoge atrakcije, ki ponujajo prav to – izstopajo športne aktivnosti v naravi, tudi adrenalinska doživetja, ki ponujajo edinstveno izkušnjo v izjemno slikovitem okolju. Središče teh aktivnosti je bržkone Bovec, ki predstavlja najbolj obsežno turistično ponudbo.

Med aktivnostmi, po katerih je največ povpraševanja, morda izstopa kajak. Bovec je priljubljeno izhodišče za tiste, ki želijo kar v kajaku raziskati del čudovite reke Soče. Običajno so to izkušeni kajakaši, ki se na pot podajo v lastni režiji, ponuja pa za kajak Bovec tudi organizirane odprave in celo programe za popolne začetnike. Ponudba je res bogata, tako da bodo na svoj račun prišli prav vsi, ki jih zanima kajak, Bovec pa seveda dobro poskrbi tudi za druge avanturiste.

Poleg kajakov se na reki pojavljajo tudi rafti, ki so bolj priljubljeni med skupinami in družinami, ki jih v ta konec Slovenije privablja reka Soča. Rafting je pravzaprav med najbolj priljubljenimi aktivnostmi, po čemer priča tudi ponudba lokalnih turističnih agencij. V vsakem večjem kraju, mimo katerega teče reka Soča, rafting predstavlja zelo izrazito atrakcijo v ponudbi turističnih agencij. Središče je spet moč najti v Bovcu, a reka je dovolj dolga in atraktivna, da tudi drugod ne manjka dobrih ponudb. Soča rafting je edinstvena izkušnja, ki bo navdušila tudi tiste, ki so že dobro vajeni plovbe po razburkanih brzicah. Soča je namreč že sama po sebi prava atrakcija, vključno z okoliško naravo, medtem ko se v ponudbi turističnih agencij najde zelo dobro organizirane odprave, ki dajo celotni dogodivščini še piko na i.

Veliko športnih aktivnosti najdemo v ponudbi turističnih agencij. Kar nekaj pa je tudi takšnih, ki se jih lahko lotimo v lastni režiji, recimo kolesarjenje, pohodništvo, navsezadnje pa tudi lenarjenje ob sveži reki Soči ali bližnji Nadiži.