Toplotne črpalke za sanitarno vodo so okolju izredno prijazne

Toplotne črpalke za sanitarno vodo  so okolju zelo prijazne, saj poskrbijo za popolnoma neagresivno ogrevanje sanitarne vode za celotno družino. V veliko slovenskih domovih je takšna toplotna črpalka zamenjala stare in dotrajane kolektorje sončne svetlobe. Tudi tak način ogrevanja vode je izredno varčen in enostaven ter nam skoraj skozi celo leto zagotavlja toplo vodo. 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo se običajno namesti v klet ali pa v enega izmed spodnjih prostorov. To je ključnega pomena, saj moramo vedeti, da je takšna toplotna črpalka med delovanjem lahko precej glasna. Če ne želimo, da bi nas motila, jo bomo torej namestili na oddaljeno mesto, kjer ne bo ovirala in motila nobenega. 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo za ogrevanje vode ravno tako koristijo toploto zraka in tako so odličen poletni vir toplote. Ko se dnevi ohladijo, pa vsi s klasičnim kurjenjem, vodo grejejo s pečjo. To pomeni da sanitarne črpalke sploh ne potrebujejo. 

Toplotna črpalka je lahko znižana tudi za 20%

Toplotna črpalka se lahko kupi tudi po akcijski ceni. Vse kar moramo storiti je to, da si za nakup toplotne črpalke vzamemo čas in začnemo spremljati cene različnih ponudnikov. To dandanes naredimo na enostaven način, saj ima večina ponudnikov toplotnih črpalk svojo spletno stran, kamor lahko pogledamo, če nas zanima, koliko stanejo toplotne črpalke in ali imajo ponujeno kakšno akcijo. 

Toplotna črpalka se na takšen način lahko kupi precej bolj poceni, kar je odlično za vsakega kupca. Najboljši ponudniki bodo pripravljeni ponuditi popust tudi če nimajo akcije, vendar pa bo ta zagotovo manjši. Znašal bo 5 ali 10%, kar je tudi lep znesek, ampak manjši kot 20%

Toplotna črpalka bo tako lahko postala naša brez večjega odrekanja ali brez kredita. Seveda moramo vedeti, da večina ponudnikov nudi obročno odplačevanje, ki vsakomur omogoča nakup naprave v želenem času.