Trendovske kopalniške ploščice

Izbira kopalniških ploščic je zelo pomembna, saj ljudje preživijo, kar precej časa v kopalnici. Ni lepšega občutka, kot pa oditi v lepo kopalnico in se v njej sprosti od napornega dneva. Ljudje smo vizualna bitja, zato nam je zelo pomembno, da so stvari na svojem mestu in elegantnega oziroma dovršenega videza.

Najbolj pogosto izbrane kopalniške ploščice

Zelo pogosto izbrane kopalniške ploščice so tiste z imitacijo lesa ali pa kamna. Imitacija lesa za izbor talne keramike je dandanes zelo aktualni trend.  Trend z imitacijo lesa je že zelo dolgo časa prisoten. Izdelovalci kopalniških ploščic vedno znova nadgrajujejo svojo ponudbo imitacije lesa, ki jo lahko dobimo že v različnih barvah od naravnih do enobarvnih (modra, rdeča, rumena…), oblikah (kockaste, podolgovate, heksagoni, mozaiki) in dimenzijah vse do večmetrskih plat.

 Široka izbira vam omogoča, da imitacijo lesa skombinirate s praktično vsako osnovno ploščico. S kombinacijo lesa lahko ustvarite klasičen, retro, minimalističen, modernistični ali starinski stil, zato tudi pri tej izbiri ne morete zgrešit. Kopalniške ploščice z imitacijo kamna predstavljajo eleganten in bogat videz.

Kako se odločiti za primerne kopalniške ploščice?

Pri izbiri bodite pozorni na ostale elemente, ki so v vaši kopalnici. Prav tako bodite pozorni na barve in oblike, ki se nahajajo v njej. Izberite barve, ki so nevtralne saj se lahko živih barv zelo hitro naveličate, prav tako pa boste težje spreminjali in dekorirali kopalnico, če bo imela preveč vzorcev ali pa živih barv.

Bodite pozorni tudi na kvaliteto ploščic, ploščice ne smejo drseti in ne smejo počiti ob raznih temperaturnih razlikah in praskah. Ključnega pomena je tudi, da so kopalniške ploščice položene kakovostno s kakovostnim lepilom. Če niso položene pravilno in natančno lahko pokvarijo izgled kopalnice, saj ne bodo položene naravnost ali pa v vrsti, tako kot je to potrebno. Izmeriti je potrebno tudi površino za katero boste potrebovali ploščice.