Tudi pisarna si zasluži lepo podobo

Pisarne so običajno izrazito funkcionalno oblikovane in opremljene. V zadnjem času sicer opažamo določene spremembe, ki pričajo po tem, da tudi v delovnem okolju ni več vseeno, kakšno je počutje zaposlenih. Na razne načine je možno zelo enostavno in učinkovito popestriti podobo pisarne, ne da bi ogrozili njeno funkcionalnost. Pravzaprav lahko to celo izboljšamo.

Steklene stene in drsna vrata

Za sodoben ali celo futuristični stil je vsekakor smiselno uporabiti steklene elemente. Ti se v pisarnah še kako dobro obnesejo, saj takoj povsem spremenijo izgled prostora. Steklene stene z drsnimi vrati so zelo posrečene za razmejevanje večjih poslovnih prostorov, v katerih bi želeli pustiti nekaj prostora svetlobi, hkrati pa lahko na ta način ustvarimo tudi vtis večjega in bolj odprtega prostora. To je velika prednost, saj se v pisarni ne želimo počutiti utesnjeno. Steklene stene lahko naredijo pravi čudež pri osvetlitvi notranjosti poslovnih prostorov, ni pa nujno, da ogrozijo zasebnost, saj še vedno zastirajo pogled v zaprte pisarne. Gotovo imajo steklene stene velik plus tako pri funkcionalnosti kot pri estetiki.

Pisarniško pohištvo

Če je nek stol pisarniški, običajno že predvidevamo, da njegovemu oblikovanju proizvajalec ni namenil kakšne posebne pozornosti. Večinoma so pisarniški stoli podrejeni svoji funkcionalnosti, zunaj tega pa gre le za običajne črne stole. A to ni nujno – tudi, če je stol pisarniški, je lahko lepo oblikovan in posrečena popestritev poslovnih prostorov. Bo pa treba seveda takšne izdelke izbrskati iz pestre ponudbe pisarniškega pohištva.

Tako kot je lahko stol pisarniški, imamo na voljo tudi pisarniške različice drugega pohištva. Tudi te običajno skrivajo še nekaj potenciala za izboljšave na področju estetike. Tako stoli kot mize in drugi elementi so zelo dobro zastopani v ponudbi prodajalcev, kar pomeni, da lahko izbiramo med različnimi barvami, oblikami, velikostmi in izvedbami. Le malo se je treba posvetiti izbiri in že lahko povsem spremenimo podobo pisarne, ne ga bi ogrozili funkcionalnost prostora.