Učinki kakovostnega laka za parket

Lak za parket da kateremu koli parketu čudovit sijaj in lesk. Tudi če parket ni nov in je izgubil sijaj bo lak za parket pripomogel k temu, da bo vaš parket izgledal, kot bi ga pravkar prinesli iz trgovine in ga položili. Vendar je potrebno upoštevati, da ni vsak lak za parket primeren za vsako vrsto parketa. Potrebno je upoštevati, kar nekaj smernic in pravil, da nebi parketa poškodovali. 

Najprej morate upoštevati vrsto lesa, iz katerega je izdelan  vaš parket. Vsaka vrsta parketa  ima seveda  svoje značilnosti , ki so – barva,  gostota, debelina, material in še mnogo drugih značilnosti. Potrebni podatki in sestavine so v  veliki večini primerov navedeni na  sprednji ali pa zadnji strani embalaže,  zato se v nobenem primeru ne odločite za prvega, ki ga vidite. 

Včasih je za bolj kvaliteten lak za parket odšteti malo več, vendar tako veste da ohranjate vaš parket in negujete, da bo še čez par let, tak kot da je nov.

Pomoč pri polaganju parketa

Polaganje parketa je znano tudi pod drugim imenom in to je parketarstvo. Polaganje parketa zna biti, kar zahtevno če se ne upošteva predhodnih navodil in smernic. Najprej morate izbrati prostor, kjer bo parket položen, nato morate izbrati primeren parket, ko se odločite za vrsto je potrebno izbrati barvo, debelino ter količino.

Pred polaganjem parketa je potrebno izmeriti vlago v prostoru. Če je vlage v prostoru veliko preveč, kot je priporočljivo za parket, potem tam ni pametno polagati parketa. Vlaga za polaganje parketa ni dobra, lepilo se zagotovo ne bo posušilo, poleg tega pa se bo parket pričel vzdigovati in napihovati, kar pomeni da bodo pod parketom nastali zračni mehurčki, kar bo povzročilo lomljenje in udiranje položenega parketa. 

Priporoča se, da polaganje parketa opravi izkušen in zanesljiv strokovnjak, ki bo polaganje opravil kvalitetno in seveda tudi po predpisih, za dolgo življenjsko dobo in uporabo parketa.