Ugodno do nepozabnega doživetja

Tisti, ki na dopustu bolj cenijo doživetja kot materialne dobrine, bodo gotovo pobrskali po ponudbi adrenalinskih aktivnosti v Posočju. Reka Soča ponuja idealne pogoje za nabiranje novih nepozabnih izkušenj, temu pa pripomorejo še turistični ponudniki, ki na tem področju nudijo zelo široko ponudbo. In to po dokaj ugodni ceni – za edinstvena doživetja ne bo treba zapravljati visokih zneskov!

Med cenejšimi so tista doživetja, po katerih je največ povpraševanja in se najbolj množično izvajajo. Na prvem mestu je rafting, Soca je namreč v času poletne sezone priljubljen cilj ljubiteljev spustov v gumijastih čolnih. Temu so se prilagodili tudi turistični ponudniki, zato je za rafting Soca precej poceni. Treba bo odšteti le kakšnih 40 ali 50 evrov za spust, so pa na voljo različne možnosti, o katerih se splača povprašati. Poleg tega omogoča za rafting Soca različne skupinske spuste, za katere lahko turistični ponudniki postavijo še ugodnejšo ceno.

Enako velja za druge priljubljene spuste po Soči, recimo kajak in rečni bob, čeprav sta ti dve aktivnosti malenkost dražji od raftinga. Še nekoliko dražje bo soteskanje, ki pa prinaša čisto edinstveno izkušnjo in se s spusti na plovilih ne more primerjati.

Prav tako edinstvena in še bolj adrenalinska izkušnja je skok s padalom, cena za to pa ni nujno bistveno višja. Za skok s padalom cena dosega 200 evrov za daljši polet v času visoke sezone, cenejša pa bo ta izkušnja v času nizke sezone, ali pa če privolimo v krajše trajanje poleta. Tako lahko postane za skok s padalom cena celo primerljiva s tisto za daljše programe soteskanja, čeprav gre seveda spet za različna doživetja, ki jih je nemogoče neposredno primerjati.

V vsakem primeru so adrenalinske aktivnosti v Posočju vredne investicije. Če bi radi preizkusili vse, bo treba pripraviti kar zajetno vsoto, saj je ponudbe preprosto preveč. Za posamezna doživetja pa se vedno najdejo ugodne cene!