Ustrezni materiali za rokovanje z občutljivo hrano

Hrana je lahko precej občutljiva na različne materiale, s katerimi pride v stik. To pomeni, da moramo biti pri rokovanju z živili in jedmi zelo pozorni na to. Uporabljamo lahko različne materiale, predvsem različne pripomočke in prilagojeno embalažo, ki zagotavlja kar najboljši končni rezultat. Na srečo lahko posegamo po širokem naboru opreme, ki jo ponujajo spletne trgovine z embalažo

Med priljubljene izbire se uvrščajo že nekatere univerzalne rešitve, kot so rokavice za enkratno uporabo. Te je pametno izbrati povsod tam, kjer pogosto rokujemo s hrano. Ne pozabimo na različne učinke takšne opreme – predvsem nam rokavice za enkratno uporabo omogočajo varno in zdravo rokovanje z občutljivimi živili, preprečujejo kontaminacijo, hkrati pa nam delo lahko tudi na različne načine olajšajo. Nenazadnje bomo imeli tako tudi čiste roke, kar je tudi pomembno. 

Embalaža za pakiranje hrane

Rokavice za enkratno uporabo imajo zelo pomembno vlogo pri proizvodnji in rokovanju s hrano, a še pogosteje so živila zapakirana v embalažo, ki imajo večji vpliv na to, kako dobra bo končna izkušnja uporabnika. To velja predvsem za občutljiva živila, za katera lahko podamo različne primere. Navsezadnje so zelo občutljivi tudi nekateri končni izdelki, predvsem sladice, kot so torte. Pogosto se uporablja namenska embalaža za torte, ki specialiteto dobro zavaruje pred vplivi okolja. Poleg tega je embalaža za torte zelo uporabna tudi za enostavno prenašanje tort, sploh če jih prevažamo z avtomobilom ali kaj podobnega. Za piko na i nam embalaža za torte lahko pomaga pri serviranju!

To je le en primer raznovrstnih učinkov embalaže, ki jo uporabljamo za pakiranje hrane. Pozorni moramo biti na različne lastnosti embalaže, predvsem pa moramo izbrati ustrezne materiale za živila, s katerimi rokujemo. Včasih imamo na voljo univerzalne rešitve, recimo kakšne plastične posode, kaj lahko pa se zgodi, da bo veliko bolj smiselno izbrati namensko embalažo.