Vrhunsko zasnovana otroška soba

Na otrokovo počutje v domačih prostorih v veliki meri vpliva tudi njegova soba. Če je ta zasnovana idealno, potem se bo malček v njej zagotovo veliko pogosteje pa tudi z večjim veseljem zadrževal. Če nimate te možnosti, da bi mu ponudili svojo sobo, pa poskrbite, da si bo prostor primerno delil s svojimi brati in sestrami.

Vrhunsko zasnovan otroška soba se včasih zdi misija nemogoče. A če si za zasnovo takšne sobe vzamete dovolj časa ter izdelate dober načrt, bo vaš malček kmalu kraljeval v odlično opremljenem prostoru, ki mu bo nudil dovolj veliko mero varnosti, udobja in ne nazadnje tudi zasebnosti. Pri tem vam lahko pomagajo tudi strokovnjaki, na primer notranji oblikovalec.

Postelja kot osrednji kos pohištva v otroški sobi

Otroška soba mora tako kot vsak drug bivalni prostor vključevati ustrezno pohištvo. Preden izbrano pohištvo, ki je lahko izdelano tudi po meri, postavite v prostor, dobro premislite, kje bo kaj stalo. Upoštevajte, da bo postelja predstavljala osrednji kos pohištva.

Postelja za malčka mora biti ustrezno velika. Če boste v otroški sobi prisotna dva družinska člana pa se lahko odlično uporabi tudi pograd. Takšen kos opreme pa je tudi na sploh zelo dobrodošel v prostorih za malčke.

Omarice, miza in stol

Sicer pa ima prav vsaka vrhunsko zasnovana otroška soba tudi nekaj omaric oziroma vsaj eno večjo, regalov, mizico in pisalni stol. Slednja dva kosa sta še toliko pomembnejša, če vaš otrok že hodi v šolo. Ključno je namreč, da se navadi delati domače naloge predvsem v svojem prostoru in redkeje na primer za jedilno mizo.

Vse omenjeno pohištvo za otroške sobe pa mora biti zasnovano tako, da ne vključuje ostrih robov. Tudi pri izbiri materialov morate biti zelo zahtevni. Odlično se na primer obnese les. Vedeti pa je treba, da vsaka drevesna vrsta ni enako kakovostna.