Vsestranske vrtne kosilnice

Pri košnji trave se soočamo z različnimi izzivi, na katere se moramo dobro pripraviti. Ni namreč samoumevno, da bo kar vsaka kosilnica kos nalogi, tudi če se odločimo za kak napreden model. Še posebej pozorni bodo morali biti pri izbiri kosilnice tisti, ki imajo opravka s kakšnimi bolj zaraščenimi površinami, saj v tem primeru večina običajnih kosilnic ne pride v poštev.

Če bi bili radi pri košnji trave res vsestranski in povsem suvereni, potem bo morda dobra izbira kar BCS kosilnica. Ta je namenjena prav košnji trave v zahtevnejših razmerah, kar je lahko pravi odgovor na potrebe takšnih uporabnikov. Na zaraščenih površinah se BCS kosilnica odlično obnese, tudi na terenih z večjim naklonom ali s kakšnimi posebnimi ovirami. Treba pa je priznati, da takšna kosilnica ni najbolj posrečena izbira za urejene zelenice, ki potrebujejo le redno striženje na željeno višino. Tako se BCS kosilnica dobro znajde na svojem področju in omogoča dokaj vsestransko uporabo, naleti pa tudi na nekatere ovire, pri katerih bo bolje uporabiti druge kosilnice.

Na srečo imamo na voljo še pestro zbirko drugih kosilnic. Vrtne kosilnice najdemo v različnih izvedbah, tako lahko lepo dopolnimo svojo vrtno opremo in poskrbimo za kar najboljši rezultat pri delu na vrtu. Posebej učinkovite so sodobne električne kosilnice, ki so zahvaljujoč številnim odlikam vedno bolj priljubljena izbira bolj in manj zahtevnih uporabnikov. Seveda pa še vedno pogosto posegamo po bencinskih kosilnicah, ki so običajno nekoliko cenejše in praviloma ponujajo tudi nekaj več izbire. Pomembno pa je, da je kosilnica dobro prilagojena svojemu namenu. BCS kosilnica se odlično znajde na zahtevnih terenih, mnoge druge vrtne kosilnice pa so kot nalašč za negovanje urejene zelenice, tudi športnih igrišč in podobnih površin.

Vsaka kosilnica ima svoje odlike. Nekatere so precej vsestranske in jih lahko uporabimo v različnih situacijah – prav te so pogosto najboljša izbira za povprečnega uporabnika.