Webasto je sinonim za kakovostne hladilne in ogrevalne naprave

Tehnologija na področju transportnega gretja, klimatizacije in hlajenja je v zadnjih letih močno napredovala, zato ni nič nenavadnega, da so nam na voljo različne blagovne znamke tovrstnih sistemov. Ena od njih je tudi Webasto, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo, tehnološkimi inovacijami in kakovostnimi materiali, ki voznikom zagotavljajo optimalno udobje na dolgih potovanjih.

 

Webasto klimatske naprave in grelniki so primerni za vse vrste vozil, od tovornih vozil do avtobusov, pa tudi plovil. Ponujajo različne možnosti vgradnje, kar pomeni, da ima ta blagovna znamka hladilno in grelno rešitev za vsako vozilo, ne glede na njegovo velikost. Nekatere Webasto proizvode boste tako našli že tovarniško vgrajene v vozilo, če pa se zanje odločite naknadno, je potrebno poiskati le ustreznega ponudnika, ki je pooblaščen za prodajo in montaži njihovih proizvodov. Na ta način boste poskrbeli za popolno udobje vožnje, ne glede na ekstremne zunanje temperature. 

 

Polnjenje klime za njeno brezhibno delovanje

 

Ob ekstremno vročih poletjih je klima v naših vozili izjemno dobrodošla. Vožnje brez prijetnega hladnega zraka, ki piha iz klimatske naprave si danes že težko predstavljamo, še posebej pa pride prav v primerih, ko obtičimo v prometnem zamašku. V izogib temu, da bi nas klima v vozilu pustila na cedilu takrat, ko jo najbolj potrebujemo, je potrebno poskrbeti za njeno redno vzdrževanje, pri čemer je pomembno tudi polnjenje klime.

 

Priporočljivo je, da polnjenje klime opravite pri ponudniku servisnih storitev transportnih klima in grelnih naprav, ki ima zagotovo dovolj strokovnega znanja. Potrebno se je zavedati, da bo le ustrezno napolnjena klima delovala dovolj učinkovito in brezhibno. Polnjenje klime ni tako enostaven postopek, ampak je potrebno poskrbeti še za mnogo drugih dejavnikov. Potrebno je poskrbeti za odtesnitev plina iz klime, izpraznitev starega olja in nečistoč, testiranje tlaka in ponovno polnitev sistema z novim oljem in šele na koncu polnjenje klime s plinom.