Zehnder zagotavlja kakovostno prezračevanjem z rekuperacijo

Slab zrak je tipičen pojav v vseh prostorih, kjer ni urejenega primernega prezračevanja ali pa je to nekakovostno vgrajeno. Najbolj pogosti znaki za to so povečana temperatura v prostoru, visoka vlažnost, pomanjkanje kisika, visoka koncentracija ogljikovega dioksida in neprijetne vonjave. Temu se lahko izognemo le z vgradnjo kakovostnega prezračevanja, ki nam ga med drugim ponuja priznano podjetje Zehnder, ki se še posebej ponaša s kakovostnim prezračevanjem z rekuperacijo.

 

Kakovostno prezračevanje, ki nam ga ponujajo Zehnder prezračevalni sistemi so znani po visoki energijski učinkovitosti, saj so stroški obratovanja celotnega sistema minimalni. Poleg tega ima njihovo prezračevanje pozitivne učinke na zdravje ljudi, saj učinkovito odpravljajo kondenzacijo in izboljšujejo splošno kakovost zraka v vseh zaprtih prostorih. Poleg visoke učinkovitosti in pozitivnih učinkov na zdravje, pa se prezračevalni sistemi Zehnder ponašajo tudi z izjemno tihim delovanjem. Posebni modeli ventilatorjev Silent delujejo s približno 70% manj hrupa kot običajni kopalniški ventilatorji.

 

Prezračevalni sistemi zagotavljajo kakovost notranjega zraka

 

Menjavo zraka s svežim je v različnih stavbah lahko urejeno na več načinov, najbolj kakovostno pa je v primerih, ko se upošteva osnovno pravilo prezračevanja. Ta pravi, da naj sveži zrak prihaja v bivalne prostore in sobe, od tam pa naj potuje po hodnikih in stopniščih do servisnih prostorov, kot so na primer kuhinja, kopalnica, WC, utiliti ali shramba. Ker nam običajno odpiranje in zapiranje oken tega ne more zagotoviti, so najboljša rešitev različni prezračevalni sistemi.

Seveda pa za kakovostne in dobro delujoče prezračevalne sisteme niso potrebni zgolj najboljši aparati in sestavni deli napeljave, ampak je pomembna tudi njihova vgradnja. Prezračevalni sistemi morajo biti pravilno zasnovani in upoštevati osnovno pravilo prezračevanja, ki smo ga že omenili. Temu sledi strokovna vgradnja in redna menjava filtrov, ki so v takšnih prezračevalnih sistemih nujno potrebni. V izogib morebitnim nevšečnostim, je zato pametno izbrati preverjenega ponudnika, ki je specializiran za to področje.